Trwa rekrutacja do Konkursu Kulinarnego "Czas na rybę", który odbędzie się w dn. 2-3 października 2021 r., na Zamku w Niemodlinie (2.X- Uczniowie, 3.X - Szefowie Kuchni).
Podczas konkursu uczestnicy muszą przygotować potrawę z karpia opolskiego obowiązkowym użyciem masła Mleczne Ogrody oraz makaronu Śląski Bifej. Organizatorzy czekają na zgłoszenia Szefów Kuchni do 12 września 2021 r., natomiast uczniów szkół gastronomicznych do 15 września 2021 r.
Regulamin + dodatkowe informacje: http://swietokarpia.pl/cnr/konkurs/zgloszenia
Kontakt z Organizatorami: Rybacka Lokalna Grupa Działania "Opolszczyzna" - tel. 535 380 010
Edukacja od kuchni - Kamil Klekowski - tel. 790 247 247
Kilka zmian w stosunku do poprzednich edycji:
SZEFOWIE KUCHNI
Zgłaszającymi są kucharze, a nie restauracje. Do Konkursu zgłasza mogą się zespoły dwuosobowe, z różnych restauracji. Zdecydowaliśmy się na ten krok, żeby umożliwić uczestnictwo osobom, które zmieniły lub zmieniają pracę (na skutek np. pandemii). Oprócz przygotowania karpiowej potrawy na talerzu, uczestnicy zobowiązani są do przygotowania tego samego dania "na wynos". Dostosowujemy się do nowej rzeczywistości, choć tęsknimy za "starą"..mamy świadomość, że dla gastronomii nastały ciężkie czasy, dlatego pokrywamy koszty transportu uczestników, wg zasad opisanych w Regulaminie.
UCZNIOWIE
Zgłaszającymi są Uczniowie, a nie szkoły. Do Konkursu zgłaszać mogą się zespoły dwuosobowe składające się z uczniów szkół gastronomicznych. Zgłoszenie podpisuje pełnoletni Uczeń lub opiekun prawny.
data: 10/08/2021, 14:34